1. En glassmaskin kan låta som en helt onödig kökspryl som bara tar upp plats. Det var vad jag trodde. Men nej, det är magiskt. Vi använder den ungefär en gång i veckan, och köper i princip inte glass längre. Det blir inte särdeles billigt om man har ekoägg och ekogrädde, men det blir en föredömligt kort ingredienslista: grädde, ägg, socker, smaksättning. Och gott blir det.
2. Saffransglass. Så bra som man tänker sig. Och det är ju inte ens tjuvstart på julen, saffran kan man äta året runt...
2. Saffransglass. Så bra som man tänker sig. Och det är ju inte ens tjuvstart på julen, saffran kan man äta året runt...
1 kommentar:
Mums! Fick en glassmaskin igår som för tidig julklapp. Mycket sugen på att börja använda den. Dock är både jag och E överkänsliga mot ägg så måste filura ut hur vi gör utan det. Sorbet är ett alt. förstås men vill gärna göra god vanilj- och chokladglass...
Skicka en kommentar