söndag 10 maj 2015

Söndag, 9 maj.

Häggen har slagit ut.

"Vill du ha lite grädde?" frågar Estrid när hon vill ha grädde. Eller "Fåglarna vill ha simit" när vi matar fåglarna med frallor och inte tagit fram simiten. Sedan äter hon simit och fåglarna får inte en smula.

Idag bakade Estrid och  jag den här rabarberkakan, den var mycket god. Blir nog ännu bättre med lite mindre socker, tycker jag som gillar surt. En bonus med receptet var att det skulle stötas kardemumma, och då kunde jag avleda Estrid från att vispa ägg och socker. Hon älskar att vispa, och hon vill inte släppa ifrån sig vispen, men det blir inte direkt vitt och pösigt, blir det inte. Men hon älskar att mortla nästan lika mycket.

Vi har planterat squash-frön också, idag Vi stod på balkongen och sprätte jord och hade oss. "Mamma och pappa gå in!" sa Estrid när hon tyckte att vi var för klåfingriga.

Hon vill så mycket själv, men det är inte så lätt. För någon dag sedan bara grät hon när hon inte kunde ta på sig strumporna, och jag fick inte hjälpa henne, då grät hon bara mer.

Vill fortfarande inte kalla det här trotsålder. Självständighet och humörsvängningar och vilja. Det är ju inte lätt alltid.

En sak hon lärt sig är i alla fall att öppna handtag. Hon hade väl inte varit motiverad innan, men hos farmor ledde dörren ut, och ut till grannens kanin - klart man skulle öppna det. Här hemma finns det inga grannkaniner, men blir man sittande för länge på toaletten öppnas nu dörren och en nöjd unge tittar in. Hon gör det dock mer mot mig än sin far...

Ska inte underskatta vardagsskrivandet. Hej!


Inga kommentarer: