tisdag 26 juni 2012

Hej 2012

Det här är året då vi försöker få flickor intresserade av vetenskap (och vi måste fortfarande anstränga oss för detta?) på ett så här.. eh... fräscht vis:

Science - it's a girl thing!


Det är också året då man kan tävla i Miss Cupcake, en helt nyinstiftad tävling i att göra det puttinuttigaste bakverket och vinna 30 000 kr att SHOPPA för. Allt i en skriande rosa kampanj. Men om nu några baklystna gossar trots den tydliga koden i både färg och vinst skulle vilja delta, så borde de djävlarna åtminstone fatta på namnet.

MÄN ÄR MÄN OCH KVINNOR KVINNOR OCH MOSKEER PASSAR INTE HÄR!


Och så kan väl de där invandrarna hålla sig borta. Åtminstone de som fick fel papper med sig i flykten. Blir de sjuka kan de väl åka hem. De hade säkert ingen bra anledning att fly sitt hem, de kom väl hit för att gotta sig i det svenska systemet. För att gotta sig i att de inte har rätt till någon vård i det här landet, eller okejdå, kanske akut vård och vård som inte kan anstå. Men då ska de betala räkningen sedan! De hade ju pengar att ta sig hit med, det är klart att de kan hosta upp 160 000 kr(fall 11) om de nu har varit självmordsbenägna, och dyra för samhället.

Och några mödravårdskontroller ska de inte ha, det är inte akut vård, skit samma om både mor och barn nästan dör istället! (fall 4)

En tvååring får ju faktiskt skylla sig själv om föräldrarna varit dumma nog att vistas utan papper i Sverige. Det tycker vår migrationsminister.



Åh, 2012, världen är ju full med svåra bekymmer, med klimatfrågan och peak oil och kvinnlig omskärelse och saker som jag inte vet hur vi ska lösa. Men varför i helvete gör vi så fel på även de lätta sakerna? Varför kan vi inte göra en vetenskapsreklam med Marie Curie eller ännu hellre någon av de tusentals begåvade kvinnliga forskare som verkat efter henne? Senast 2009 fick tre kvinnliga forskare Nobelpriset i kemi respektive medicin (och ingen sen dess, ja helvete, men i alla fall) - vad sägs om att prata med någon av dem?
Och vad sägs om att göra än tävling i bakning av muffins med glasyr som åtminstone kan heta "Cupcake of Sweden" ("Sveriges bästa muffins med glasyr" är lite för mycket att hoppas på, det förstår jag).
Och vad sägs om att vi i det här landet skaffar oss en migrationsminister som inte prutar på de mänskliga rättigheterna och kallar dem för "vägledande dokument"?

Åtminstone. Och sedan vidare därifrån, långt åt helvete i rätt riktning...

Inga kommentarer: