tisdag 30 november 2010

10. Det här hade jag på mig idag


En stor del av dagen: landstingets bästa pyjamas. Vita byxor för 50-60 kg och 160-170 cm, blå bussarong i storlek junior som fortfarande är jäkligt rymlig. Fickorna fulla av gamla anteckningslappar, snabbtelefonen, det gröna Littman II, en näve pennor, ett passerkort som säger underläkare men i lite för liten text, så idag lurade jag ännu en patient att fråga "när kommer doktorn då?".


Fritiden: iförd randiga strumpbyxor från Lindex barnavdelning, jeanskjol från Kupan, linne från Åhlens och den supervarma röda koftan från Åhlens.

Ute i det aldrig upphörande snöfallet kompletterades utstyrseln med vinterkängor från 200...4?, svart vinterkappa från 2002, den ryska spetsstickade sjalen som är varm nog för en inlandsvinter och så mössa och vantar, förstås.

Som accessoar en blårutig filt, en famn och Narnia (TV-serien från -88, inte den nya snygga men småtråkiga filmen) (och oh! Herr Tumnus! den engelska dialekten! Lucys äppelkinder).

En dag som denna kallar ju på en outfitbild, men jag orkar verkligen inte, förlåt. Istället en stetoskopbild, i alla fall.

Inga kommentarer: