måndag 13 februari 2017

Ett boktips, ett hörn av mitt bo, till middag idag

Hade besök i helgen (hurra!) och hamnade efter på listan.


Ett boktips? Förstvett relaterat tips: Goodreads. Roligt att läsa recensioner, skriva recensioner, sätta betyg. Riktigt bra boktipsfunktion - folk som gillar det här gillar också.

Hittade på detta vis "Dairy Queen", en fantastisk YA trilogi om DJ Schwenk, bondedotter i Wisconsin. Hon har två äldre bröder som båda varit stjärnor i fotboll (amerikansk förstås), och hon hade själv spelat volleyboll och basket med framgång, men nu tar hon hand om gården eftersom hennes pappa har haft höftartros, och har fått ge upp sporten. Tills hon bestämmer sig för att söka till fotbollslaget... Att som tjej spela amerikansk fotboll gör man visst bara inte. Eller?
De två andra böckerna har helt andra ingångar men har samma skitroliga huvudperson. Handlingen låter tråkig, jag valde bort boken flera gånger, men gör inte det, vet jag.

Tips två på samma tema: "catching Jordan". Har också en tjej som spelar fotboll och dessutom är quarterback, och det är kul, men grejen är kärlekshistorien. Skitgullig.


Ett hörn av mitt bo:

Ett hörn av sovrummet med 265 cm säng. Inredningsdetaljer att notera: nyhängs loppistavla. Handduk i sängen pga bröstmjölksinferno (sover ändå med bh och inlägg i denna). En styck vält bebis i färgglad body.


Till middag idag: improviserad kikärts- och böngryta. God men inget extra. Estrid åt massor, dock, särskilt de svarta bönorna, "Frippe Karlsson-bönor". Stora vita bönor är "castorbönor" (Castor odlar, ett boktips för två år och uppåt), små vita är "Frippebönor" (förstås) och de svarta är döpta efter Frippes kompis. Fungerar mkt bra som bönmotivering för tillfället.
Serverar med ris, apelsin till efterrätt, bingo på både veganskt och järn. Men snygg var den inte. 

Inga kommentarer: