måndag 26 augusti 2013

Ät mer.

Hej Karin, du äter godis hela tiden för att det finns där och är gott, ja, men också för att du är HUNGRIG. Frukost vid halv åtta och lunch vid ett och kvällsmat vid sex och så det där barnet som tjockar på sig med din bröstmjölk, hur går det ihop? Jo, med lite mörk choklad och lite mjölkchoklad och lite glass och ett otal morötter (och dem är det väl inget fel på).
Ja, du promenerar en del med barnet (men mycket mindre sen hon slutade sova i vagnen) och du har en snäll ämnesomsättning, och ja, du har gått ner alla gravidkilona och till och med den där snygga jeanskjolen som brukat vara lite trång i midjan funkar nu - men det finns andra anledningar än viktnoja att försöka äta bättre. Humöret, till exempel. Och ja, att vara ett föredöme för ungen, så småningom, och hälsan på lite längre sikt, också.
Mellanmål, hej hej. Låt oss ruta in livet i små rutor redan så märks det ingen skillnad sen när Estrid låser upp det... Äsch, jag är bara lite bitter av att kvällen i princip var tre timmars nattningsförsök/amnings-VM. Och en extra frukt/macka två gånger om dagen kommer att göra livet bättre, inte sämre.
Okej?

1 kommentar:

Anonym sa...

Lycka till! Själv har jag börjat med godis på lördagar, trevligt även som vuxen att ha något att se fram emot:-)