söndag 20 oktober 2013

Människors dumhet (eller: sådan är kapitalismen).

Jag hittade den här i mataffären, när jag gick förbi barnmatshyllan av nyfikenhet.

100% mosad banan, inget annat, står det stolt på baksidan. Och det är ju fint att den är ekologisk, men vad fan. Vad sägs om att köpa en ekologisk banan, ta med en tesked, och mosa på plats? Just banan är ju väldigt portabel. Och lättmosad.

Plus att skiten kostar 180 kronor kilot. Skojar inte.

Kombinera sen ovanstående med barnkläder för flera hundralappar/plagg (utan att ens vara ekologiskt), en barnvagn med sufflett i årets färg och så "nej men vi har inte råd med att han är föräldraledig".

Argh.

Och argh 2: det finns ingen anledning att klämma i ungen en färdigmosad banan vid 4 månaders ålder. Ingen. Bebisen behöver bara bröstmjölk/ersättning. Det är allt vad dess tarmar är anpassade för. Talet om "smakfönster" mellan 4-6 månader är rent hittepå av barnmatsföretaget Semper. Den rådandende rekommendationen att max ge ungen en kryddmåttsstor "smaksensation" har inget belägg heller, men om man nu ska envisas så är det bra mycket slugare att ta det kryddmåttet från en vanlig (ekologisk!) banan och äta resten själv. Eller så slurpar man upp resten av den mosade bananen ur påsen själv... 

2 kommentarer:

motvalls sa...

Inte att förglömma den här produkten: http://amningsbloggen.blogspot.se/2013/10/en-dryck-anpassad-for-sma-barns-behov.html

OBS att jag förvisso ser en poäng med köpt barnmat i vissa lägen men knappast i form av banan!

Om du av nån anledning inte redan tänkt ut det är det superenkelt att mixa saker hemma, frysa in i iskubstärningar å ta fram lagom många. Går utmärkt att lägga i en liten burk å ta med sig hemifrån också.

Karin sa...

Haha, småbarnsmjölk, det låter ju gott. Och ärligt talat, mindre salt? Hur salt kan mjölk vara? Och dessutom extra järn - som är svårare att ta upp tillsammans med mjölk. Kunde de inte klämt fram något bättre säljargument liksom?